Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον προπονητή Fotis Agrafiotis του ΝΠΣ Βόλου που έμεινε στο νοσοκομείο στο ατύχημα που είχε εκτός προπονήσεων (ημέρα ρεπου) οδηγώντας ένα πατίνι και έμεινε εκεί μέχρι να έρθει η οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Καιπη που αγωνίζεται στην U17
Αποδεικνύοντας ότι εκτός από καλός προπονητής είναι και εξαιρετικός άνθρωπος .
Και βέβαια συγχαρητήρια και για τον Χρήστο Οικονόμου τεχνικό διευθυντή για την άμεση ενημέρωση και για την στήριξη στο νεαρό αθλητή .
Για μία ακόμη φορά Ο ΝΠΣ Βόλου δείχνει έμπρακτα ότι στο κομμάτι των υποδομών είναι πραγματική οικογένεια για τους νεαρούς αθλητές και με υψηλό αίσθημα ευθύνης .
Και όλα αυτά καλύπτουν και τα δικά μου κριτήρια και εμπιστεύομαι να πηγαίνω παίκτες σε αυτήν την ομάδα.
Τι είναι οι ακαδημίες των ΠΑΕ σε όλο των κόσμο σε σχέση με το ποδόσφαιρο.
τι είναι και τα πανεπιστήμια σε όλο των κόσμο.
Όπως όταν χρειάζεται να δώσεις πανελλήνιες θα πρέπει να προετοιμαστείς με τους κατάλληλους ανθρώπους για να έχεις επιτυχία και να μπεις σε ένα πανεπιστήμιο.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο με τούς νεαρούς αθλητές εμείς στην soccerpromo έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα για φέτος να εντάξουμε σε τμήματα υποδομών των ΠΑΕ στην Ευρώπη γενικότερα 22 αθλητές μας και έχουμε και συνέχει σπάζοντας κάθε ρεκόρ που είχαμε μέχρι πέρυσι έχοντας 17 νέους παίκτες σε ΠΑΕ.
Αντίστοιχα οι Έλληνες και Κύπριοι αθλητές μας που έδωσαν ταυτόχρονα και πανελλήνιες όλοι κατάφεραν να περάσουν σε διάφορα πανεπιστήμια
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και στις οικογένειές τους που επέλεξαν την δικές μας υπηρεσίες
Συνεχίζουμε !!!
Soccerpromo Management
Νέα
Ατομική προπόνηση στο ποδόσφαιρο πολλοί αναρωτιούνται σε τι βοηθάει Να κάνει κάποιος ατομική προπόνηση
2018-02-05 15:02νεος συνεργατης της soccerpromo management που θα εργαζεται ως σκαουτερ O Χρηστος Λαμπρουσης
2018-01-31 10:19Η soccerpromo management ανακοινωνει την εναρξη του νεου υποκαταστηματος στην Κρήτη επισημος εκπρόσωπος O Αγγελάκης Βαγγέλης
2018-01-31 09:03Νίκη Βόλου: Ντινιωτάκης ο δεύτερος
2018-01-24 10:32Επίσημα και ο Γκάγκαλης Ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου
2018-01-24 10:28Δοκιμαζεται στην Ολλανδικη dordrecht fc o Ο Νικος Δεγαΐτας
2018-01-19 09:28ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ (Το μυαλό μου είναι μόνο στη δουλειά και προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος για να πετύχω τους στόχους μου)
2018-01-06 11:51Γιάννης Σουρδής Ο 16χρονος Έλληνας που θα γίνει επαγγελματίας στην Premier League
2018-01-04 19:17Μην τα παρατάς ποτέ! μια ιστορια που θα σε κανει να δεις το ποδόσφαιρο αλλιως
2017-12-14 12:10Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος Έφυγε από την Ελλάδα πικραμένος και τελικα θα ειναι μαλλον ο μονος ελληνας που θα παιξει στο μουντιάλ 2018
2017-12-07 09:03Βαλερίου Σάλιου γεννημένου το 2007 κατάφερε να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο και μάλιστα σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα στον κόσμο το Αγγλικό με την ομάδα της Watford
Στον ΝΠΣ Βόλου θα συνεχίσει τη νέα χρονιά ο τερματοφύλακας Αθανάσιος Γεωργακούδης
στον Παναιτωλικό θα συνεχίσει τη νέα χρονιά
ο ποδοσφαιριστής μας Θεοχάρης Λουλούδης
Τι είναι τα τροφεία των ποδοσφαιριστών μάθετε τα πάντα από τους ειδικούς soccerpromo management
Τα τροφεία στο ποδόσφαιρο είναι η αποζημίωση που πρέπει να πάρει μία ομάδα που έχει έναν ποδοσφαιριστή νεαρό για κάποιο διάστημα στην ομάδα ως αποζημίωση όταν ο παίκτης αποκτηθεί από μία επαγγελματική ομάδα και συνάψει επαγγελματικό συμβόλαιο o κανονισμός έχει δημιουργηθεί από τη Fifa και αφορά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Τα τροφεία αφορούν παίκτες ερασιτέχνες κάτω των 23 χρονών
Η FIFA προχώρησε σε αυτόν τον κανονισμό με σκοπό να βοηθήσει τις μικρότερες ομάδες ώστε να έχουν κάποιο κέρδος από την εκπαίδευση που παρείχαν σε κάποιους παίκτες οι οποίοι τελικά έκαναν επαγγελματική καριέρα.
Τα χρήματα της αποζημίωσης των τροφείων εξαρτώνται από το διάστημα που κάποιος παίκτης βρίσκεται σε μία ομάδα και από την κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα .
τα τροφεία αφορούν μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 23ο έτος της ηλικίας τους.
Τα οφέλη που έχουν οι ομάδες από τα τροφεία
Αναμφίβολα υπάρχουν οφέλη για τις ομάδες που έχουν στην κατοχή τους παίκτες που τελικά θα παίξουν σε υψηλότερη κατηγορία και θα γίνουν επαγγελματίες.
Και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο δέλεαρ για τις ομάδες για να δημιουργούν έσοδα.
Η διεκδίκηση τροφείων όμως δεν είναι τόσο απλή υπόθεση διότι χρειάζεται η ομάδα να συνεργάζεται με ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις .
Τα αρνητικά κομμάτια πού μπορεί να είναι εμπόδιο σε έναν ποδοσφαιριστή σχετικά με τα τροφεία των ομάδων.
Οι επαγγελματικές ομάδες έχουν την τεχνογνωσία και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την όλη διαδικασία των τροφείων και τι ακριβώς συμβαίνει οπότε μία καλά δομημένη ομάδα πριν αποκτήσει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι ερασιτέχνης ζητάει και ψάχνει πάρα πολύ καλά τα χαρτιά που αφορούν τις προηγούμενες ομάδες που είχε παίξει ο αθλητής και τα τροφεία υπάρχουν περιπτώσεις που μία ομάδα επαγγελματική θα αρνηθεί να αποκτήσει ένα νεαρό ποδοσφαιριστή εάν έχει καταλάβει ότι αυτός θα τη στοιχίσει πάρα πολλά χρήματα λόγω τροφειων Και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον νεαρό αθλητή και στην σταδιοδρομία που μπορεί να έχει στο ποδόσφαιρο τέτοια θέματα συνήθως λύνονται μόνο όταν υπάρχουν επίσημοι εκπρόσωποι μάνατζερ που γνωρίζουν το θέμα και έχουν προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται ώστε να υλοποιηθεί μία μεταγραφή.
Τα τροφεία μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία επαγγελματική ομάδα
Τα τροφεία των αθλητών σε μία επαγγελματική ομάδα που έχει κάνει παραλείψεις ή δεν έχει τη σωστή τεχνογνωσία για τον ακριβές τρόπο που λειτουργούν οι μεταγραφές των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών σε μία επαγγελματική ομάδα μπορεί να δημιουργήσουν τεράστια οικονομικά και νομικά προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και στον αφανισμό της ομάδας Υπάρχουν περιπτώσεις πού στις ομάδες απαγορεύτηκε να κάνουν μεταγραφές εάν πρώτα δεν εξοφλήσουν τροφεία από χρωστούν σε παίκτες που τους έκαναν επαγγελματικό συμβόλαιο και μπορεί να μην είχανε ούτε μία συμμετοχή με την ομάδα διότι η αποζημίωση δεν αφορά αν ο παίκτης που αποκτήθηκε αγωνίστηκε και πρόσφερε στην ομάδα αφορά μόνο το επαγγελματικό του συμβόλαιο και την έναρξη συνεργασίας με μία επαγγελματική ομάδα.
βέβαια τέτοιου είδους προβλήματα έχουν επαγγελματικές ομάδες που δεν είναι σωστά δομημένες γιατί πίστευαν ότι όλα αυτά δεν τους αφορούσαν .
Υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν για τα τροφεία από οποιαδήποτε πλευρά ?
Η απάντηση είναι ναι αυτό προϋποθέτει να ασχοληθούν εξειδικευμένοι άνθρωποι νομικοι και ατζέντηδες και να γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο Στην soccerpromo έχουμε αναλάβει πολλές περιπτώσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις τροφείων ποδοσφαιριστών και από διαφορετικές πλευρές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γιατί η απόδοση των τροφείων δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τις ομάδες αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που αν δεν έχει προηγηθεί κάποια προεργασία αυτό μπορεί να αποτελέσει τεράστιο εμπόδιο για την εξέλιξή τους .
Σπύρος Μαραθωνίτης
Fifa agents
soccerpromo management
"MANAGER ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ" ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Πολλές φορές ακούμε για τους manager ποδοσφαίρου, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι σημαίνει και πού χρειάζονται. Σ' αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι ακριβώς είναι ο manager ποδοσφαίρου. Καταρχήν μέχρι και τον Μάιοτου 2014 οι manager ήταν αδειοδοτημένοι από την FIFA που σημαίνει ότι είχαν συγκεκριμένα στοιχεία που ζητούσε κάθε ομοσπονδία και μετά από εξετάσεις έπαιρναν άδεια να εκπροσωπούνε παίχτες. Από τον Μάιο του 2014 το επάγγελμα του manager άνοιξε ουσιαστικά,οπότε δεν υπάρχει πλέον ειδική άδεια manager Με την μορφή που την ξέραμε μέχρι το 2014 για να μην παρεξηγηθούμεΓιατί και σήμερα το 2021 επίσημος ατζέντης είναι κάποιος που είναι δηλωμένος ως ατζέντης σε μία Ομοσπονδία και έχει εταιρεία η ανήκει σε εταιρεία με επίσημο ΑΦΜ αυτός έχει δικαίωμα να υπογράψει ως ατζέντης και είναι αναγνωρισμένος σε ένα συμβόλαιο.
Βέβαια ο καλός manager δεν ήταν και ποτέ αυτός που ήταν γραμμένος στην οποιαδήποτε ομοσπονδία, αλλά αυτός που είχε τις γνώσεις και την εμπειρία και φυσικά τις κατάλληλες γνωριμίες και επαφές για να προτείνει κάποιον παίχτη σε μια ομάδα Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ κάποιος μπορεί να βάφτιση τον εαυτό του ατζέντη και το πρωί να δουλεύει π.χ delivery και τον ελεύθερό του χρόνο να κάνει τον ατζέντη αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν τον κάνει ατζέντη ποδοσφαιριστών η εποχή που ζούμε μας δίνει τη δυνατότητα να ψάξουμε πολύ πιο εύκολα κάποιον ακόμα και το πώς βιοπορίζεται Οπότε σίγουρα είναι θέμα επιλογής.
Με το άνοιγμα του επαγγέλματος του manager ποδοσφαίρου στο χώρο μπήκαν και εταιρίες πλέον που αποχτούν δικαιώματα παιχτών,ενώ μέχρι πρώτινος απαγορευόταν επίσημα κάτι τέτοιο.
Ο ρόλος του manager λοιπόν,είναι να γίνει ο ποδοσφαιρικός πατέρας του αθλητή, όπου με τις γνώσεις του, θα μπορέσει να τον καθοδηγήσει και να τον συμβουλέψει Και να δημιουργήσει σκαλοπάτια που θα βοηθήσουν έναν ποδοσφαιριστή να χτίσει την καριέρα του ένας ατζέντης θέλει ο παίκτης του να πηγαίνει καλά και να έχει ανοδική πορεία γιατί αυτό αποφέρει κέρδος και στους δύο Και βέβαια ταυτόχρονα είναι κερδισμένοι και η ομάδα που παρέχει τις υπηρεσίες του ο ποδοσφαιριστής,
Συνήθως επικρατεί το ότι βρίσκω manager για να με πάει σε ομάδα αυτό είναι εντελώς λάθος αντίληψη, απλά ο manager κάνει και αυτό ομως δεν σταματάει εκεί.
Ο manager δημιουργεί το ποδοσφαιρικό profil του αθλητή και όταν ακόμη τον πάει σε μια ομάδα, είναι αυτός που έχει άμεση επαφή με την ομάδα, καθώς και με τον παίκτη έτσι ώστε να λύνει τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν είτε αυτά είναι οικονομικά είτε αθλητικά Ένας καλός manager που έχει μια καλή συνεργασία με τον αθλητή που συνεργάζεται θα πρέπει να φροντίζει ώστε ο αθλητής του να αισθάνεται καλά στην ομάδα που αγωνίζεται η συνεργασία λοιπόν με τον ατζέντη δεν σταματάει απλά σε μία μεταγραφή αλλά είναι συνεχή Και όλο το χρόνο Ένα καλό γραφείο έχει και άλλους συνεργάτες που μπορούν να βοηθήσουν έναν ποδοσφαιριστή γυμναστές προπονητές διατροφολόγοι γιατροί ψυχολόγοι δικηγόροι.
Ο μάνατζερ ενός ποδοσφαιριστή δεν είναι αναγκαίο κακό όπως λέγεται από ορισμένους είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία και την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή Και παίζει σημαντικό ρόλο όπως σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι άνθρωποι πού κρύβονται πίσω από έναν ποδοσφαιριστή που παρέχουν και αυτοι στοιχεία για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να αναπτυχθεί ( προπονητές γυμναστές διατροφολόγοι) είναι μερικοί από αυτούς.
Πώς βρίσκουμε manager είναι η επόμενη ερώτηση που μου κάνουν συνήθως.
Πολλοί πιστεύουν ότι γυρίζουμε όλα τα γήπεδα σε όλη την επικράτεια.
Και αυτή η αντίληψη είναι λάθος βλέπουμε γενικά όλοι οι managers αρκετά παιχνίδια, συνήθως όμως αυτά που είναι οι παίκτες μας.
Βέβαια το κάθε γραφείο έχει συνεργάτες που δίνουν και συλλέγουν πληροφορίες, καθώς επίσης και προπονητές που πιθανόν έχουν καλές σχέσεις οπως και Βέβαια υπάρχουν και ειδικές πλατφόρμες επαγγελματικές που βοηθούν έναν ατζέντη να δει και να αξιολογήσει παίκτες.
Επίσης μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να έρθει σε επαφή με κάποιον manager με το να επικοινωνήσει ο ίδιος με κάποιο γραφείο και από κει και πέρα ο τρόπος που μπορούν να συνεργαστούν ποικίλει το κάθε γραφείο δουλεύει διαφορετικά και βέβαια εξαρτάται αν μιλάμε για ερασιτέχνη νεαρό αθλητή ή επαγγελματία γιατί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Στο Ποδόσφαιρο οι περοσσότεροι αν όχι όλοι οι αθλητες που θέλουν να πιάσουν υψηλούς στόχους, συνεργάζονται με κάποιο γραφείο manager,καθώς κανένας αθλητής δεν κάνει καν δοκιμαστικό σε υψηλές ομάδες ακόμα και αν πρόκειται για ακαδημία αν δεν τον έχει προτείνει κάποιο γραφείο manager ή δεν έχει γίνει scouting από την ομάδα.
Με λίγα και απλά λόγια δεν υπάρχει πολύ καλός ποδοσφαιριστής που δεν εκπροσωπείται από κάποιον ατζέντη σε όλον τον πλανήτη .
Υπάρχει βέβαια και το εντελώς άστοχο από ορισμένους ποδοσφαιριστές επαγγελματίες που πιστεύουν ότι αν μιλήσουν με περισσότερους ατζέντηδες τότε έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρούνε μία καλή πρόταση μία παντελώς λάθος τακτική από όλες τις απόψεις ένα επίσημο γραφείο agent πάντα συνεργάζεται με κάποια άλλα γραφεία και όπου κριθεί αυτό ότι μπορεί να βοηθήσει γιατί κάποιο γραφείο μπορεί να έχει πολύ καλύτερες διασυνδέσεις σε μία χώρα ή κάποιες ομάδες τότε συνεργάζονται επίσημα και γραπτώς μέσω συμβολαίων για την προώθηση ενός παίκτη.
Το γιατί εμπιστεύεται μία ομάδα έναν ατζέντη που προτείνει έναν παίκτη νομίζω ότι είναι αυτονόητο Και έχει να κάνει με τρία βασικά χαρακτηριστικά ο ατζέντης είναι δοκιμασμένος είναι γνώστης και άμεσος συνεργάτης της ομάδας.
Τέλος ο τρόπος που πληρώνεται ένας manager και αυτός ποικίλει. Το συνηθισμένο είναι με το 10% του συμβολαίου του αθλητή, εάν έχει συμβόλαιο και βέβαια και το ποσοστό ποικίλει γιατί έχει να κάνει και με το ποσό που υπογράφει ένας παίχτης. Για τους ερασιτέχνες νεαρούς αθλητές το οικονομικό κομμάτι εξαρτάται από τη συμφωνία που θα υπογράψει με τον εκάστοτε manager και για τις παροχές που παίρνει ένας παίκτης διότι ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν εξασφαλίζει χρήματα μέσω συμβολαίου οπότε τις περισσότερες φορές θα πρέπει να πληρώσει υπηρεσίες.
Στο εξωτερικό για παράδειγμα για να συναντήσεις κάποιο manager,πιθανόν να σου χρεώσει και το ραντεβού που θα κάνεις για τον χρόνο που θα αφιερώσει για σένα, εάν δεν σε έχει πλησιάσει πρώτα αυτός. Ο ρόλος του manager λοιπόν είναι σημαντικός για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να πιάσει υψηλούς στόχους καθώς του οργανώνει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αυτά που ακούτε πολύ συχνά ότι στην Αγγλία,Γερμανία,Ολλανδία,Ισπανία παίζουν μπάλα οι manager,ισχύει.
Πολλές ομάδες έχουν συγκεκριμένους manager και γραφεία που εμπιστεύονται.
Και στην Ελλάδα πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Kαμία μεγάλη ομάδα δεν δημιουργείται μόνη της και αυτό είναι γνωστό πλέον σε όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι καλές επαφές και συνεργασίες που μπορεί να έχει ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με γραφεία manager αποτελούν την εγγύηση της επιτυχίας του πλάνου μιας ομάδας γιατί ένα γραφείο μάνατζερ δεν πουλάει μόνο ποδοσφαιριστές σε μία ομάδα οι υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος και ένα από αυτά που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο να πουλήσει έναν ποδοσφαιριστή φέρνοντας έσοδα στον σύλλογο που συνεργάζεται .
SOCCERPROMO MANAGEMENT
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ
Ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών στη Γερμανία
Έλληνας μάνατζερ συμμετείχε στο deal της μεταγραφής του Τόνι Ντομγκιόνι στη Φίτεσε που ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο Ελβετός, γεννημένος στην Κροατία, μέσος προέρχεται από τρεις εξαιρετικές και «γεμάτες» σεζόν με τη Ζυρίχη και στα 22 του θα πάρει την ευκαιρία του στην ολλανδική Eredivisie. Ελβετικό γραφείο ανέλαβε και διεκπεραίωσε τις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του FIFA Agent Σπύρου Μαραθωνίτη ο οποίος έχει πρόσβαση εδώ και αρκετά χρόνια στην ολλανδική αγορά.
ΠΗΓΗ
Γιάννης Παπαδάκης: Στόχοι και όνειρα ενός νέου παιδιού στην εποχή COVID-19
Δείτε εδώ τη συνέντευξη του ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Παπαδάκη
στο Κρήτη tv που δουλεύει στο πρόγραμμα Advance by soccerpromo
και συνδυάζει τις σπουδές με το ποδόσφαιρο
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ: Έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την alco
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ: Έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την alco
Σπύρος Μαραθωνίτης έστειλε επιστολή για την Έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την alco.
<<Συμπέρασμα δεν πουλάει η Superleague 1 εύκολο να το καταλάβει κάποιος αν ρωτήσει φίλους του πόσο καιρό έχουν να δούν αγώνα Superleague 1 και να σκεφτείς ότι δεν έχουν πρόσβαση στο γήπεδο οι φίλαθλοι.
Superleague 2 και βέβαια Φέτος πάει πολύ καλύτερα σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ και η ΕΡΤ όλα τα παιχνίδια καλύπτονται ζωντανά με εύκολη πρόσβαση σε όλους λίγες ομάδες ανταγωνιστικό πρωτάθλημα
Οι πρώτοι εύκολα μπορούν να χάσουν βαθμούς και από τον τελευταίο αμφίρροπα ματς κάθε αγωνιστική.
Και μετά από πολλά χρόνια καμία ομάδα δεν έχει εγκατάλειψη τα νούμερα τηλεθέασης πολλές φορές είναι καλύτερα ακόμα και από αγώνες SuperLeague 1.
Football League προβληματική κατηγορία έτσι και αλλιώς και από τότε που δημιουργήθηκε.
Τηλεοπτική κάλυψη περισσότερο από υποχρέωση και ελάχιστη δεν μπορείς να δεις τηλεοπτικα ούτε καν τα γκολ της αγωνιστικής ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν φέτος με όλα αυτά και σαν κατηγορία δεν είχε καμία τύχη αναμονή της αναδιάρθρωσης αυτό και αν είναι δύσκολο γιατί κακά τα ψέματα δεν χωράνε όλοι δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τελικά η αναδιάρθρωση θα έχει ισχύει από την επομένη χρονιά και όχι από αυτήν.
Κανείς δεν θέλει να μοιράζεται μία πίτα πόσο μάλιστα αν ξέρει ότι αυτή η μοιρασιά μπορεί να του δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα>>.
πηγη topiko24.gr
Μεταγραφές ανήλικων αθλητών όταν μία ομάδα δεν αφήνει ένα παιδί να πάει σε άλλη
Οι περισσότεροι γονείς, όταν εγγράφουν το παιδί τους σε έναν αθλητικό σύλλογο και κυρίως όταν συναινούν στην έκδοση αγωνιστικού δελτίου στον ίδιο σύλλογο, αγνοούν την δεσμευτικότητα αυτών των κινήσεων τους. Αυτήν την αντιλαμβάνονται μονό όταν οι το ίδιο το παιδί εκδηλώσει την πρόθεση να μετακινηθεί σε άλλο σωματείο της αρέσκειας του. Τότε για πρώτη φόρα αντιλαμβάνονται ότι αυτό που θεωρούσαν αυτονόητο δηλ. η ελευθερία της επιλογής ομάδας, μονό αυτονόητο δεν είναι και ότι το παιδί τους δεσμεύεται από την ομάδα στην όποια «έβγαλε» για πρώτη φορά δελτίο. Χρειάζεται λοιπόν η συναίνεση του προηγούμενου σωματείου για μπορέσει το παιδί να μεταγραφεί σε άλλο. Συχνά αυτή η συναίνεση δεν είναι δεδομένη και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν δίνεται ποτέ από τα σωματεία ή δίνεται κατόπιν οικονομικών ανταλλαγμάτων που συχνά απαιτούνται. Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικής κατάστασης που περιγράφω είναι είτε τα παιδιά να παραμένουν σε ένα σωματείο που δεν τα εκφράζει είτε ακόμα χειρότερα να διακόπτουν την άθληση. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι συνέπειες για ένα ανήλικο αγόρι ή κορίτσι, είναι σημαντικότατες αφού αναγκάζεται είτε να κάνει κάτι με τρόπο που δεν το ικανοποιεί είτε να σταματήσει χωρίς τη θέληση του να κάνει αυτό που αγαπάει.
Το ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (Α.Σ.Ε.Α.Δ) σύμφωνα με την πάγια νομολογία του, δικαιώνει τους ανήλικους αθλητές που προσφεύγουν σε αυτό με αίτημα την αποδέσμευση τους από την προηγούμενη ομάδα τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου έχει γίνει αποδεκτό πως αποφάσεις που δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση αναγκών προστατευομένων από το Σύνταγμα όπως είναι τα άρθρα 5 παρ. 1 και 16 παρ. 9, τα οποία προστατεύουν το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στον αθλητισμό, είναι αντισυνταγματικές, δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του αθλητή και του αθλητισμού και ούτε προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.
Πως όμως φτάνει κανείς ενώπιον του ΑΣΕΑΔ;
Σύμφωνα με την φετινή εγκύκλιο μεταγραφών της Ομοσπονδίας ,αιτήσεις μεταγραφών αθλητών άνευ συγκατάθεσης Σωματείου πρέπει να υποβάλλονται αυστηρά στο διάστημα μεταξύ 15-25 Ιουνίου 2019. Σε αυτό το διάστημα ο αθλητής πρέπει να εχει βρει την ομάδα στην οποία θέλει μετακινηθεί και να υποβάλει αίτημα μεταγραφής για «σπουδαίους λόγους». Δηλαδή ένα έντυπο μεταγραφής, υπογεγραμμένο από τους γονείς, συνοδευόμενο από ένα μικρό κείμενο στο οποίο αναφέρονται οι «σπουδαίοι λόγοι» για τους οποίους επιθυμεί ο αθλητής να αλλάξει ομάδα. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και συνήθως εντός του μήνα Ιουλίου, η Επιτροπή Μεταγραφών της Ομοσπονδίας καλεί τους γονείς του αθλητή και το πρώην σωματείο, σε μια προσπάθεια επίτευξης μιας συμβιβαστικής λύσης. Στην περίπτωση που αυτή δεν βρεθεί, η Ομοσπονδία απορρίπτει το αίτημα μεταγραφής με συνέπεια ο αθλητής να παραμένει αναγκαστικά στην παλιά ομάδα του. Εντός προθεσμίας 8 ημερών από την έκδοση της προηγούμενης απόφασης, οι γονείς του αθλητή μέσω δικηγόρου, μπορούν να ασκήσουν προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ με αίτημα την ακύρωση της απόφασης αυτής και την αποδέσμευση του αθλητή. Οι προσφυγές αυτές, ιδίως για τους ανηλίκους, γίνονται δεκτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία και ο αθλητής, με απόφαση του Συμβουλίου, μεταγράφεται στην ομάδα της επιλογής του.
Αυτό που προέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία που περιέγραψα είναι να τηρηθούν με ευλάβεια οι προθεσμίες που αναφέρονται. Εφόσον γίνει αυτό, τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Τόσο οι γονείς όσο και ο αθλητής θα βιώσουν την δικαίωση για κάτι που ενώ θεωρούσαν αυτονόητο κατέληξαν να το διεκδικούν δικαστικά.
Ενας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι εμπορική επιχείρηση
Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαοφιλές άθλημα ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζεται και το όνομα του συλλόγου ακολουθείτε από φιλάθλους υποστηρικτές της ομάδας.
Oι φίλαθλοι μιας ομάδας σχεδόν ποτέ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι μία εμπορική επιχείρηση πού έχει έσοδα και έξοδα και μία σωστή διαχείριση μπορεί να σου δείξει το παρόν και το μέλλον της ομάδας .
Τι εμπορεύεται μία ομάδα ? κυρίως το ποδοσφαιρικό θέαμα που παράγει και μέσω αυτού σε επιτυχίες που μπορεί να έχει .
Το θέαμα και οι επιτυχίες δημιουργούν καινούργιους φιλάθλους
Όσο το brandname της ομάδας ανεβαίνει τόσο ανεβαίνουν και τα έσοδα μιας ομάδας από σπόνσορες εισιτήρια τηλεοπτικά δικαιώματα .
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ο πρόεδρος να επενδύσει χρήματα σε πολλούς τομείς ας επικεντρωθούμε όμως στους παίκτες κάθε χρόνο είναι απαραίτητο να υπάρχει μία ανανέωση του ρόστερ κάποιοι παίκτες θα φύγουν και κάποιοι άλλοι θα έρθουν .
Οι παίκτες που θα έρθουν ακόμα και να αποκτηθούν ως ελεύθεροι είναι έξοδα γιατί ο παίκτης υπογράφοντας σε μία ομάδα ξεκινάει να πληρώνεται η σωστή επιλογή ενός παίκτη έχει να κάνει με πολλά σημεία με πρώτο και καλύτερο το πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της και μετά η μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης που μπορεί να αποκτήσει.
Η απόκτηση των κατάλληλων παικτών είναι δουλειά πολλών ανθρώπων μαζί πέραν του προπονητικού επιτελείου και του σωστού σκάουτινγκ έχει να κάνει πολλά και με τις συνεργασίες με τα αντίστοιχα γραφεία μάνατζερ.
Αντίστοιχα και η πώληση κάποιων παικτών αποφέρει έσοδα για τις ομάδες και είναι απόλυτα θεμιτό μιας και πρόκειται για μία εμπορική επιχείρηση που για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να έχει έσοδα και έξοδα .
Και στις δύο περιπτώσεις είτε πρόκειται για αγορές παικτών είτε για πωλήσεις τεράστια σημασία έχει η συνεργασία που έχει μία ομάδα ή ένας πρόεδρος με τα γραφεία των μάνατζερ αν φαντάζεται κανείς σήμερα ότι εάν καλό παίκτη τον βρίσκει ένας πρόεδρος ή ένας προπονητής από μόνος του πλανιέται
όπως αν σκεφτεί κανείς ότι μία ομάδα που θέλει να αγοράσει έναν παίκτη απλά πάει και χτυπάει την πόρτα μιας άλλης ομάδας χωρίς τη διαμεσολάβηση ενός γραφείου manager είναι απλά βαθιά νυχτωμένος.
Να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πραγματικά καλός παίκτης χωρίς να έχει έναν εκπρόσωπο το ίδιο ισχύει και για μία πώληση ενός παίκτη και για μία αγορά.
Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες μόνο τα νούμερα αλλάζουν
Agent players
soccerpromo management
Σπύρος Μαραθωνίτης